Hart van De Meern

Een plek met een dorps gevoel

Hart van De Meern; de naam van het plan is bewust gekozen. Het plan ligt immers in het oude hart van het dorp; naast de kerk en het water van de Leidse Rijn. Het plan vult een plek in die lang leeg is geweest. Een logische plek om te wonen. Met een dorps gevoel en alle kwaliteiten als voorzieningen, openbaar vervoer, bereikbaarheid, speelvoorzieningen, water en groen. De kinderen kunnen veilig buitenspelen. Er is veel privacy. De straatjes in het plangebied zijn alleen voor bestemmingsverkeer en met de fiets en te voet kun je alle kanten op. Met andere woorden: zoals je het van een dorp verwacht waar je fijn kunt wonen.

Centraal en alles
heerlijk dichtbij

Boodschappen

Boodschappen doen is een makkelijk als je in Hart van De Meern woont. Met de fiets naar het Mereveldplein, te voet naar de winkels aan de Zandweg of De Meerndijk. Alles is in de buurt voor de dagelijkse boodschappen. En wil je uitgebreider winkelen: Utrecht Stad, Leidsche Rijn Centrum en winkelcentrum Vleuterweide zijn binnen 20 á 30 minuten te bereiken.

Sporten

De Meern biedt volop sportfaciliteiten. Op de hoek van Hart van De Meern, aan de Castellumlaan 4, ligt Newstyle Healthcenter. Hier kom je voor jouw wekelijkse fitness- of krachttraining. Op 10 minuten fietsen vanaf Hart van De Meern bevindt zich Sportpark Fletiomare, gelegen in het 300 hectare grote Maximapark. Hier kun je hockeyen bij Fletiomare, voetballen bij V.V. De Meern of zwemmen in binnenbad Zwembad Fletiomare. En hardlopen doe je op Het Lint, een 8 km lang en 6 meter breed verhard pad. Bij mooi weer is het heerlijk om in het water of op het strand van de Haarrijnseplas te vertoeven, gelegen op slechts 15 minuten rijden.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Hart van De Meern is goed te noemen. De Rijkswegen A12, A2, A27 zijn via de Meerndijk snel te bereiken. En je fietst in 5 tot 10 minuten naar het Maximapark met al haar voorzieningen via de Castellumlaan of de Zandweg. De HOV-halte bevindt zich dichtbij, op de kruising Meerndijk-Rijksstraatweg.

De stad

Vanaf Hart van De Meern ben je met de bus (HOV) of de auto binnen 20 à 30 minuten in het centrum van Utrecht. Daar kun je lekker winkelen, een terrasje pakken, de bioscoop of een theatervoorstelling bezoeken. Hart van De Meern biedt jou de rust van het wonen in een dorp met het voorzieningenniveau van de grote stad in de nabijheid.

Groen

Hart van De Meern wordt aan twee zijden omzoomd door brede groenstroken met waterpartijen. Tevens worden in het groen nieuwe houten speeltoestellen geplaatst. In het hart van het plan wordt een driehoekig groen pleintje aangelegd met eveneens enkele speeltoestellen. Het lichte reliëf in het groen zorgt voor een aantrekkelijk beeld. De architect en de landschapsarchitect hebben het plan zo ontworpen dat veel woningen op het groen uitkijken. Op fietsafstand bevindt zich het 300 hectare grote Maximapark waar je heerlijk kunt ontspannen, (hard)lopen en recreëren. In het Maximapark worden veel activiteiten georganiseerd; dus er is altijd wat te doen.

Spelen

Aan de kinderen is gedacht. Er komen nieuwe houten speeltoestellen in de groenstroken langs de randen van het plan. Tevens krijgen de huidige voetbalgoaltjes weer een plek in het plan. En alsof dat nog niet genoeg is, is het vanaf Hart van De Meern slechts een kwartiertje fietsen naar Bouwspeeltuin Voorn, Bouwspeeltuin De Albatros of 10 minuten naar Bouwspeeltuin De Balije.

Alle voorzieningen zijn op
loop-fietsafstand.